Nastanak benda

U Decembru 2009. Vesko Vučković dolazi na ideju da osnuje bend koji bi bio rezultat višegodišnje muzičke saradnje, vizije, istančanog ukusa, kvaliteta i profesionalizma,upravo onakav kakav je Vesko Vucković bend danas.

Priča počinje septembra 2005. godine kada Vesko Vučković napušta Mercedes Bend sa kojim je nastupao od 2000. godine i osniva Uragan Bend.

Bend sa uspesima nastupa do kraja 2006. godine kada usled zasićenja vrstom posla i nepovoljnog okruženja u kojem se nalazi prekida sa radom. Sredinom 2007. Vesko Vučković napušta Uragan bend i priključuje se Broadway Bendu. Period u Broadway bendu i saradnja sa legendom klupske scene Beograda,Tonijem Matijevićem, je u mnogome pomogla i omogućila muzičko sazrevanje ova dva muzičara. Vesko Vučković dolazi na zamenu usled iznenadnog odlaska lidera benda Muzička mašina sredinom 2009. godine sa kojom nastupa do osnivanja Vesko Vučković benda. Bendu se još priključuju i Valentina Vasileski koja je takođe napustila Muzičku mašinu, Ivan Stamenković, umetnik, koji u tom trenutku dobija želju da radi cover sviranje na profesionalnom nivou, Radoš Ćapin i Milan Jašek .

Tako počinje priča WB .... U martu 2010. odlazi Radoš, i na poziciju bubnjara dolazi kultni beogradski bubnjar Alek Petrović. Goran Stevanović počinje da svira sa WB u aprilu 2010. a postaje stalni član u septembru iste godine. 2012 godine Aleksandar Petrović napušta bend i odlazi na turneju sa Cecom Ražnatović. Umesto Aleka na poziciju bubnjara dolazi Mladjan Peljević čija energija i iskustvo dolaze do potpunog izražaja u okruženju kao što je WB.

Kao lider u ovom polju inovacije koje uvodi WB ubrzo postaju standardi.

Svesni naše pozicije i odgovornosti, ne opuštamo se, već naprotiv konstantno unapređujemo sve segmente u domenu našeg dinamičnog okruženja.

Misija benda

Ideja koja je realizovana o postojanju WB, kakav je danas, leži u tome da se publici priušti koncertna atmosfera u klubu tokom nastupa sa hitovima različitih izvođača. Interakcija i razmena enegije i emocija je preduslov za nastup WB.

Filozofija benda

Ako nismo u mogućnosti da radimo baš onako kako treba da se radi, mi to ne radimo. Taj osnovni postulat našeg benda nam omogućuje da priuštimo svetski kvalitet svirajući pop rock muziku Balkana. Naš kvalitet i ono što znamo kako se radi čuvamo isključivo za ljude koji znaju da uživaju u tome. Mi nismo bend koji svira sve, koji zna sve i koji može sve... Mi nismo za svačiji ukus, nismo nikada bili, nećemo biti, niti želimo da budemo. Nikada nismo polazili od narodne umotvorine "Koliko para, toliko muzike"...

Pesme sviramo na naš način – prearanžirane onako kako mi smatramo da treba. Pesme koje sviramo, doživljavamo kao "demo snimak". S obzirom da je bend sastavljen od vrhunskih muzičara, nije pitanje da li mi možemo da verno reprodukujemo ono što je na snimku drugih autora, već da li mi smatramo da je to po našem ukusu. Kada je to po našem ukusu, dobije se copy-paste kompozicije koja nam se dopada... Često mi smatramo da to može i malo drugačije... Ne praktikuje se "otaljavanje", "tamburašenje", "srbovanje", "tezgarenje" i ostale nus pojave u ovome što mi radimo.

Dajemo 120% sebe na svakom nastupu i to nasa publika zna da ceni. To je jedan od razloga zašto mi nismo u mogućnosti da sviramo 5 X nedeljno.

Pokušavamo da izađemo u susret koliko god da smo u mogućnosti, a da to ne ugrozi bitne segmente nastupa i politike benda i kluba u kojem gostujemo.

Tražimo načine, ne izmišljamo razloge. Unapređivanje posla i naše okoline nam je konstanta. WB ima celokupnu svoju HIGH TECH opremu i ne pravi nikakve kompromise po pitanju zvuka. Mi nismo u mogućnosti da ne radimo kako treba.