Rođen je 24.juna 1979. godine u Beogradu. Od malih nogu pokazuje sklonost i talenat ka matematici, slikanju i muzici. Odrasta u porodici sa velikim brojem intelektualaca, inženjera, matematičara, ekonomista, pravnika, sociologa... I pored činjenice da niko iz njegovog okruženja nije muzički obrazovan, dobija punu podršku pri odabiru svog životnog puta a 2009. godine nastaje Vesko Vučković Bend.

1998. godine upisuje Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu. U toku svog školovanja osvaja brojne nagrade na takmičenjima klasične muzike. 1999. godine polaže audiciju u Beogradskoj filharmoniji. Na mestu redovnog člana (stalno zaposlenog) ostaje više od 11 godina i stiče ogromno iskustvo u zemlji i inostranstvu uz najznačajnija svetska imena klasične muzike današnjice poput Zubin Mehte i mnogih drugih.

U svojoj karijeri nastupa kao solista (klarinetista) na mnogobrojnim kocertima u Beogradu i inostranstvu. Pored Filharmonije kao matične kuće, nastupa u simfonijskom orkestru RTS-a, orkestru Narodnog pozorišta, Stanislav Binički, Vojvođanskoj filharmoniji, Madlenijanumu i nekoliko kamernih orkestara. U svojoj dugogodišnoj karijeri klarinetiste, nastupa kao solista i član orkestra na više od 800 koncerata širom sveta i dobija sjajne kritike u internacionalnim medijima.

Kako vreme prolazi, Vesko dobija jaku potrebu da se izrazi i putem svog vokala ali ta želja ostaje potisnuta usled previše obaveza tokom školovanja. Najzad 1999 godine počinje profesionalno da se bavi pevanjem zabavne muzike koje mu pomaže da se potpuno emotivno izrazi. Uvidevši da poseduje izuzetnu energiju, vokalne sposobnosti i mogućnost iskrene komunikacije sa publikom, sve više se posvećuje pevanju i sviranju saksofona.

Veliki je ljubitelj pop i rock pravca ali mu prijaju i drugi žanrovi kvalitetne muzike. Slobodno vreme koristi za bavljenje sportom i zdravim načinom života. Ne konzumira cigarete, kafu, alkohol niti bilo kakve vrste droga čime se ponosi!